söndag 8 februari 2015

Klassiker av Edvin

Rikki-tikki-taviDenna bok handlar om en mungo som kommer till en liten by. Där får han bo hos en familj, alltså en mänsklig som tar hand om honom. Han en fågel som heter Darzee och då berättar Darzee att han hade en fågelunge som ramlad ur boet och då kom en kobra som heter Nag och åt upp fågelungen. Rikki-tikki undrade om han är farlig. 
* O ja sa Darzee, Han vill döda alla djur. 
Då vill Rikki-tikki döda honom så att Nag inte dödar några flera djur.

Miljön i boken är varm. Och blommor och växter har precis blivit fina och utslagna. Gräset är grönt och fint. Man hör kvittrande fåglar. Jag uppfattar bokens miljö som en varm sommardag.

Författaren heter Rudyard Kipling. Han föddes i Bombay 1865. Rudyard skickades till England för att gå i skolan. Han var 17 år när han återvände till Bombay. I Bombay så började han jobba på tidningen. Det var då hans första berättelse kom. När han sedan blev 24 år så åkte han till USA och England för att söka sin dröm som författare. Det var 1894 som den första Djungel boken
kom. Han fick också Nobbelpriset 1907. Han dog sedan 1936 då han blev 71 år.

Jag tycker boken vad bra för att man fick veta hur djur lever, men föst och främst hur en mungo lever. Sedan var den bra för att författaren förklarade miljön bra. Det som gjorde den så spännande var att ibland så skrev författaren att han kunde dö av det olika sakerna som händer i boken. Som att han sa vad som kunde hända. Boken var bra och jag rekommenderar boken till dem som gillar djur liv.Detta är en mungo.
Bildens cc

Källor: http://commons.wikimedia.org/wiki/Main_Page
http://commons.wikimedia.org/wiki/File%3AZebramanguste_(Mungos_mungo)_Tierpark_Hellabrunn-1.jpg
Boken Rikki-tikki-tavi av Rudyard Kipling

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar