söndag 1 februari 2015

Klassiker av Adam

Howard Pyle

Howard Pyle är född den 5 mars 1853. Han dog 9 november 1911.
Mellan den tiden så har han varit amerikansk illustratör och författare. Han var illustratör på T.ex tidningar. Han började rita bilder som såg mer verkliga ut. Dom andra ritade oftast bra bilder som var mycket vackra men inte så verkliga. Howard illustrerade och skrev äventyrs böcker och hjälteberättelser med historisk tema. Howard skrev och många piratböcker. Men hans kändaste bok var inget pirat bok. Boken heter Robin Hood. Du kanske känner igen det namnet. Det finns en film av boken som jag verkligen gillar. Jag har läst boken och jag tycker den är riktgt  bra den också.

Howard Pyle var också en lärare. Han grundade också en konstskola utanför Philadelphia. Howard var ursprungligen från Wlmingtong,
Bilden kommer härifrån

Klassiker redovisning


Jag ska berätta om boken Robin Hood. Inledningen i boken var mycket spännande och man vill läsa mer. Det börjar med att Robin går i Sheerwood skogen som han bor i. Han träffas på ett par vakter som är fulla. Robin och vakterna börjar prata och sedan säger vakten. 
- Den som skjuter bäst med pilbågen får stanna, den andre får gå. Robin råkade träffa en av kungens hjortar och vakterna försökte döda Robin men Robin sprang iväg och sköt en pil mot vakterna. Pilen träffade en av vakterna och vakten dog. Robin tänkte på hur stor sorg vaktens familj och vänner kommer att ha. Robin mådde väldigt dåligt efter det han hade gjort.


Kungen var så arg på Robin för att han hade dödat en av kungens hjortar. Kungen erbjuder 200 myt till den som hittar Robin och tar honom till kungen. Kungen gör en låsas pilbåge tävling för han vet att Robin inte kan motstå att tävla i pilbåge. Robin visste att kungen ville att Robin skulle komma för att ta fast honom. Så Robin klär ut sig så kungen inte känner igen honom. Robin vinner tävlingen och kungen vet inget om det. Kungen är mer arg än någonsin.       

Huvudpersonerna är Robin. Men det finns många viktiga personer som kungen och Robins kompisar. Om Kungen hittar Robin och om Robin dör får ni läsa själva. Temat i boken är lite sorg men också mod. Boken genre  är äventyrs klassiker.

Jag  rekommendera denna bok för den är super intressant och mycket spännande. För att det händer alltid saker som har stor betydelse. Det finns inga tankeluckor när man läser för allt är väl beskrivet och man får en bild tanke om allt man läser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar