söndag 1 februari 2015

Klassiker av Edvard

                             En världsomsegling under havet

Jag har läst Jules Vernes bok En världsomsegling under havet. Det är en äventyrsklassiker som är väldigt händelserik.

Författaren
Bokens författare är Jules Verne. Han var en fransk författare som levde mellan1828 och 1905. Han har inte bara skrivit en världsomsegling under havet utan han har även skrivit böcker som jorden runt på 80 dagar.


Handling
Boken handlar om en professor vid namn Pierre Aronnax. Han ska få följa med på en farlig resa på en båt där de ska försöka döda det så kallade ”vidundret” som är en konstig lysande varelse under vattnet. Ingen vet riktigt vad det är för något. När båten har gått och har kommit en bit så får en biffig man som heter Ned Land syn på något under vattnet. Han skjuter mot det men det händer inget. Den kommer närmare och närmare och till slut så stöter den till båtens sida så kraftigt så att den välter. Pierre kämpar och kämpar under ytan men kommer ingen vart. Han känner hur ljuset bleknar bort och snart så är han medvetslös.
När han vaknar tror han att han är i himmelen men han är under havet. I en ubåt som kallas Nautilus.
Det bästa med boken
Det bästa med boken var det sättet författaren hade skrivit. Det kändes nästan som att man var med i ubåten när man läste för att författaren hade skrivit så detaljerat.

Jag tyckte om boken för att den var väldigt händelserik. Den var det för att han först kraschade med en stor båt och sedan så kommer han till en ubåt under vattnet.

Jag rekommenderar verkligen boken för det händer så mycket och det känns som man är med i boken när man läser den.


Edvard

Källor: Bild 
Wikipedia 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar