söndag 1 februari 2015

Klassiker av David

Barnen ifrån Frostmofjället
Jag har läst barnen ifrån Frostmofjället. Boken handlar om 7 barna. Deras föräldra har dött. Det äldsta barnet lovar sina föräldrar att ta hand om om sina syskon Det blir hungersnöd uppe i Frostmofjället. Frostmofjället ligger lång bort ifrån en stad. Dom bestämmer att dom ska böja gå till den stan. Desto längre dom kommer så blir dom bara hungrigare och hungrigare. Det äldsta syskonet var bara 13 år.

                Fakta om boken
Boken barnen ifrån Frostmofjället var färdig år 1884.
Boken är 259 spännande sidor lång. Med mycket text som kunde vara svår ibland. Boken är skriven som en barnbok. Ämnet i boken är sorg. Laura Fitinghoff skrev boken. Boken blev färdig ett halv år innan hon dog. Miljön i boken är det snö, kalt och mycket berg. Det kunde man förstå väldig mycket för att om hade utvecklat meningarna.  Boken finns i 10 språk runt omkring värden. Berättelsen finns som film, teater och som bok som är mest känd. Filmen spelades in 1945.


               


                    Laura Fitinghoff


Laura föddes 1848-1908 i Sollefteå. Hon gifte sig till Laura Fitinghoff ifrån Laura Runsten med. Hennes fösta bok hon skrev var ``En liten värld bland fjällen´´. Hon skrev den 1885. När hon var ung lädde hon sig latin och grekiska.

                   


                        Mina åsikter
Jag tyckte att boken var bra och sorlig för det hände massa saker på vägen till staden. Boken kan vara svår ibland när man läser den. För det kunde vara svåra ord.


Källor:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar