fredag 30 januari 2015

Klassiker av Hanna

Jag har läst en bok som heter Varghunden. Den handlar om en varg som kommer till en indianstam när han är valp. De har honom som en hund. De döper honom till Vittand för han har så vita tänder. Han följer med sin herre in till stan med ett skepp. När de kommer till staden så säljer de sina tyger och lädersaker. Det går bra med försäljningen. När de är klara och har massa pengar så vill en ful gubbe som kallas för Vackre Smith köpa Vittand. Vittand är väldigt skygg och vill bita ihjäl nästan allt. Vackre Smith lurar Vittands herre och får han att köpa mer sprit hela tiden, tillslut är Vittands herre pank och är tvungen att sälja Vittand. Smith plågar Vittand och tävlar med honom i hundfajt. Han vinner hela tiden men tillslut förlorar han efter en lång tid. Vackre Smith säljer honom och Vittand kommer till en ny snäll herre, där får han det bra.
Miljön i boken är utomhus nästan hela tiden i skogen för det är på indiantiden och då var de mest utomhus. Men när han kommer till sin nye herre så åker de hem till hans familjegård och då är de inne lite mer.

Huvudfigurerna i boken är Vittand och hans nye herre.
Författaren heter Jack London. Han har skrivit Varghunden.  När Jack var ungdom så försörjde han sig på många yrken bland annat tidningspojke, hamnarbetare, cowboy och guldgrävare. Jack har gift sig 2 gånger. Hans första fru hette Bess Maddern, hans andra fru hette Charmian Kittredge. Jack har faktiskt varit luffare innan han blev författare. Hans mest kända roman heter Skriet från vildmarken.Jag rekommenderar denna boken för att jag tycker den är väldigt bra och den är väldigt spännande, det händer något hela tiden. Man vill bara fortsätta att läsa den.
Varghunden var så bra och jag är inte mycket för att läsa. Det finns en uppföljare av Varghunden och jag undrar om den är lika bra?

Källor:om författaren
Bilder: Bild på Jack London

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar